Första starten

Den absolut första starten av motorn är väldigt speciell. Kommer den att starta över huvud taget? Har jag kopplat grejorna rätt? Tyvärr så var det batteri jag köpte först alldeles för klent för den stora motorn. Även om motorn har pysventiler så orkade inte batteriet dra runt den. Sålunda fick min far agera starthjälp med kablar från bilen.

Vilken känsla! Med lite mera krut från bilens batteri hostade motorn igång för första gången! Vilket ljud! Jag kan inte låta bli att känna mig lite stolt över detta!

Numera sitter det i ett batteri som klarar att ge 320 ampere i startström. Är det lite kyligt är det på gränsen att det klarar att starta monstret.
Första provturen

Inför bromsprovet och bullerprovet så var jag ju tvungen att provköra hojen. De pipor som sitter på i filmen är för bullriga att besikta med så jag fick sätta på några tystare, det är förvisso rätt bra för grannsämjan.

Den lätt vingliga turen beror inte på att jag var onykter utan på att jag inte kört den förut, jag ville ju inte köra omkull med den. Dessutom så satt tanken för långt fram så styrutslaget var lite väl kort.

Detta är åtgärdat nu då tanken är tillbakaflyttad några centimeter, vilket räckte för att få en mycket bättre manöverbarhet.
Tillbaka till start